Skip to main content

Hlavní stránka

Poučení

Permanentní make-up, tj. dlouhodobé nalíčení

Jedná se o mikroimplantaci pigmentu do pokožky speciálním přístrojem.

Používá se převážně pro úpravu obočí, očních linek a kontur rtů.

Tato technika vychází z modifikace starého tetovacího umění, přičemž základní rozdíl spočívá v hloubce implantace pigmentu. Při klasickém tetování se používají těžké barvy, které se vpravují hluboko do kůže a nejsou likvidovány obranným systémem (fagocyty, lymfatický systém). Případné odstranění je náročné a zůstávají po něm trvalé následky v podobě jizev. Při PMU se pigment implantuje pouze do pokožky, do spodní části zárodečné vrstvy a používají se lehká barviva na přírodní bázi, která se postupně, přirozeným způsobem odbourávají. Tyto rozdíly se promítají v konečném efektu, kdy výsledky klasického tetování jsou prakticky doživotní, kdežto pigmentace PMU je časově omezena zhruba na jeden až pět roků.

  • Aplikaci trvalého nalíčení nedoporučujeme provádět při nachlazení a jiném onemocnění, v době menstruace, po požití alkoholu, prostředků zvyšujících krevní tlak, imunitu apod. Při implantaci pigmentu by mohlo dojít ke zvýšenému krvácení, což je jednou z příčin, proč by barvivo mohlo po zahojení vymizet. Další příčinou je použití mastných krémů či olejů v místě aplikace před dokonalým zhojením nebo přítomnost masti v kůži (doporučujeme před aplikací hloubkové čištění pleti, aby se odstranily nečistoty, zbytky staré pokožky a krémů).
  • Jestliže dojde k vymizení barviva, je možné pigmentaci opakovat ve stejném místě (po analýze příčin) až po úplném zhojení pokožky a konečném vybarvení pigmentu (min. 4 týdny).
  • V ceně aplikace není započítáno doplnění případně chybějícího pigmentu (z více než 80% není potřeba), jestliže po druhé aplikaci pigment v pokožce nezůstává, další korekce se již neprovádí z důvodu možného zjizvení.
  • Osoby trpící cukrovkou či vážnější alergií nebo onemocněním musí aplikaci trvalého nalíčení konzultovat se svým lékařem.
  • Doba hojení je individuální a trvá v průměru týden. Po tuto dobu je nezbytné udržovat místo aplikace v čistotě, nepoužívat žádné mastné prostředky a líčidla, nevystavovat se slunečnímu či solárnímu záření a vyhnout se vysoké tělesné námaze. V žádném případě neodstraňovat stroupky, nechat je samovolně odpadnout. Nepoužívat prostředky pro posílení imunity.

jméno a příjmení:

tel. :

bydliště:

popis výkonu:

Prohlašuji, že jsem se seznámil(a) s tímto poučením, nezatajil(a) žádné onemocnění či překážky k provedení pigmentace a s aplikací dle mnou schváleného návrhu souhlasím.

podpis: 

datum:

  • Přečteno: 57586